Klimaatwijk

Steeds meer (nieuwbouw)wijken in Nederland krijgen te maken met wateroverlast, droogte en hitte. Gemeentes staan hierdoor voor lastige uitdagingen. Om de overlast doelgericht en effectief op te lossen, moeten er wijkuitvoeringsplannen komen. Een samenwerking tussen bewoners, gemeente, waterschap en bedrijven.

BOOT en Buro Regen&Water stelden in samenwerking met Tygron een leertraject op. Hierin wordt op basis van veldwerk en modelleren heel nauwkeurig in kaart gebracht waar de uitdagingen liggen in een wijk. Vervolgens worden er meerdere klimaatadaptieve oplossingen gemodelleerd om te testen of deze oplossingen het probleem daadwerkelijk verhelpen.

Nieuwsgierig? Bekijk de video onderaan deze pagina en meld je aan voor de webinar op 1 december!

Bekijk de video

Uitdaging

Problemen waar veel gemeentes tegenaan lopen zijn:
- Wat is de klimaatopgave binnen mijn wijk?
- Hoe krijg ik dit inzichtelijk?
- Hoe kan ik deze uitdaging in cijfers uitdrukken?
- Welke oplossing werkt het meest effectief?
- Hoe kan ik aantonen waar het probleem ligt?

Om dit soort vragen te beantwoorden, ontwikkelen we een handboek. Hierin staat beschreven hoe we verschillende wijken kunnen omzetten naar een model. Dit model moet zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid staan. Vervolgens kunnen we verschillende testen uitvoeren op het gebied van klimaatadaptatie.

Bekijk de video

Video

Aanmelden webinar

Meld je aan voor de webinar op donderdag 1 december van 10:00 tot 11:00 uur. Tijdens dit webinar gaan we dieper in op de klimaatwijk en vertellen we waarom dit van meerwaarde is voor jouw gemeente.

Laat hieronder je gegevens achter, dan sturen we je een bevestiging met de link naar de webinar.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.